top of page

Arusaamad, mis viivad meelerahuni


meelerahu

1: see on ükskõik, mida teised Sinust ja Sinu valikutest arvavad. Alati leidub neid, kes Sind hukka mõistavad, aga oma elu elad Sa iseenda jaoks. Sinu valikud on Sinu valikud ja nendega pead elama Sina. Ära lase kriitikal ja mahategemisel ennast häirida.


2: Sul ei pea olema ega saagi olla alati õigus. Sa ei saa kõike alati teada ja osata, see on võimatu. Respekteeri ka seda, et igaühel on omad nägemused ja omad arvamused. Pole mõtet hakata vaidlema kuni oma arvamuse võiduka pealejäämiseni.


3: Sa ei pea olema täiuslik. Sul ei pea olema täiuslik keha ja Sa ei pea alati olema oma käitumises perfektne. Mitte keegi ei ole selline. Väiksed vead on meie omapärad ja teevad koos meie heade omadustega meist just need inimesed, kes me oleme.


4: minevikus pole mõtet elada. Minevikus juhtunu ei pruugi alati olla unustatud, aga see on ammu möödanik. Seda ei saa muuta. Kas on mõtet raisata oma aega ja energiat selle üle stressamisele? Liigu oma eluga edasi sellest punktist kus Sa oled nüüd, mitte sealt, kus Sa kunagi olid.


5: Sa ei vaja teiste heakskiitu. Ainus inimene kelle heakskiit on oluline, oled Sina ise. Vaid Sina ise pead olema rahul oma valikutega ja oma saavutustega. Teiste eelistused ja teiste standardid on nende omad ega pruugi Sinu omadega üldse ühtida.


6: mürgised inimesed Sinu elus olgu ohutus kauguses. Kes on mürgised inimesed? Need on inimesed, kes ei ole Sinu suhtes toetavad ja heatahtlikud. Hoia kõik sellised inimesed endast nii kaugel, kui vähegi saad.


7: läbikukkumised on õppetunnid. Mitte keegi ei suuda alati kõiges õnnestuda. Läbikukkumisest paremat õppetundi on raske leida! Ära lase ennast ühestki läbikukkumisest heidutada, vaid võta seda "kuidas teha/kuidas mitteteha" õppetunnina.


8: kadedus takistab hindamast seda, mis Sul juba olemas on. Alati on neid, kellel on rohkem või kes on paremad või kellel on täpselt see, mida Sina oled alati tahtnud aga pole saanud/saavutanud. Peatu ja vaata, mis Sul on ning ole enda üle uhke oma saavutuste eest. Pane see energia, mis siiani on läinud kellegi kadestamisesse, hoopis oma eesmärkide saavutamisesse.


9: ära mõtle "mis siis kui" peale. "Mis siis kui .... ma poleks teinud nii... ma teeksin hoopis nii...?" - see kehtib nii mineviku kui tuleviku kohta. Üks on juba läbi ja teine pole veel kohal, milleks siis mõelda järgi või mõelda ette?! Sa käitud igas olukorras nii, nagu see antud ajahetkel õige tundub. Nii oli minevikus ja nii saab olema ka tulevikus.


10: õnn peitub Sinus endas. Õnn ei peitu selles, et Sul on suhtepartner. Mitte keegi teine ei saa muuta Sind terviklikuks. Kui oskad olla õnnelik üksi, oskad olla õnnelik ka suhtes olles. Tihtipeale kehtib see ka vastupidises olukorras. Tea, et õnn peitub eelkõige selles, kuidas Sa suhtud iseendasse ja oma ellu!

bottom of page