top of page

Viis viisi läheduse suurendamiseks

Updated: Feb 27, 2018



Lähedus on hea paarisuhte üks alustalasid, seega tasub läheduse hoidmisel ja selle suurendamisel vaeva näha ning sellesse panustada.


Tähelepanu tasuks pöörata järgnevale:


Purustage rutiin

Lähedus kipub hääbuma, kui te mõlemad elate printsiibil: ainult töö, kodu, toidupood, (lapsed), tekialla-ja-magama.

Purustage rutiin kasvõi sellega, et teete koos süüa või asendate õhtuse telekavaatamise hoopis lauamänguga. Lihtsalt tehke aegajalt asju natukene teistmoodi, kui olete siiani harjunud tegema.


Leidke aega omavahel olemiseks

Katsuge leida kasvõi 1 - 2 õhtut igakuiselt, mil saate minna kohtingule - olgu selleks siis kohviku külastus või lihtne jalutuskäik. Boonusena võiksite endale lubada kasvõi korra aastas romantilise nädalalõpu mõnes Eestimaa ilusas mõisas, või mõne muu meelepärase lühipuhkuse. Mida iganes te koos teete, tehke seda nii, et koos olles pühendute tõeliselt teineteisele. Nutiseadmed tuleks sellistel hetkedel panna haardeulatusest ära, et ei tekiks kiusatust kiigata saabunud meile või uurida Facebookis toimuvat. Kui te olete koos, aga vaatate pidevalt oma telefoni, siis te tegelikult ju ei ole koos.


Rääkige, kuulake ja arutlege

Leidke aega üksteisega rääkida. Mitte sellest, mida õhtul süüa teha või kes läheb järgmisel päeval lapsele lasteaeda järgi või koeraga arstile, vaid tundke huvi teineteise unistuste, mõtete, plaanide ning ka töö, sõprade ja hobide vastu.

Vestelge ka muredest ja hirmudest. Olge ausad, avatud ja mõistvad teineteise vastu.

Olge olemas üksteise jaoks.


Seadke ühiseid eesmärke ja tehke plaane

Kindlasti on koos tore teha ka pikemaajalisi plaane, aga olulisemad on lähiajalised plaanid - need plaanid, mida saate hakata koos täide viima juba kasvõi järgneva paari nädala või kuu jooksul. Olgu nendeks siis perepuhkus või -väljasõit, oma kodu mõne ruumi värskendusremont või ühine koolitus, mis on mõlemale põnev. Kuid miks mitte ka hoopiski mõne pahe seljatamine ja näiteks tervislikum toimumine.


Hoidke füüsilist intiimsust

Füüsiline ja emotsionaalne lähedus on omavahel seoses. Kui eelnevalt oli juttu pigem emotsionaalse läheduse tugevdamisest, siis ei tasu ära unustada ka füüsilist lähedust. Kehalise läheduse alla ei käi kindlasti vaid seks. Lähedust toidab ka kallistamine, üksteise embuses olemine, käest hoidmine jms.


Lähedus paarisuhtes kasvab läbi panustamise sellesse.

Kui kastad oma suhet, siis see õitseb, mitte ei kuiva!

bottom of page