top of page

5 minutit saab tuua suure muutuse!

Updated: Feb 26, 2018


Kas 5 minutit on pikk aeg või lühike aeg - see oleneb täielikult kontekstist.

Kas 5 minutit tervest ööpäevast, või isegi tunnist ajast, on enda heaolu nimel vähe või palju? Arvatavasti on iga inimene nõus, et seda on vähe. Ometigi võib see muuta palju!


· 5 minutit igapäevast kerget sörki treenib Sind, parandab kardiovaskulaarset tervist ning võib anda Sulle kuni 3 lisaeluaastat.


· 5 minutit ringutamist-sirutamist-jalutamist (või misiganes moel liikumist) iga töötunni jooksul on suureks abiks (eriti istuva töö puhul) selja- ja turjalihastele, silmadele ja isegi ajule - läbi lühipuhkuse. Lisaks füüsilise heaolu tõusule tõstab selline paus ka töömotivatsiooni ja ergastab mõttevõimet.


· kui Sul on olemas armas kaaslane, siis igapäevane 5-minutiline järjestikune suudlemine, kallistamine või kaisusolemine tõstab märgatavalt ajus toodetavate heaolutunde hormoonide taset ning aitab luua või säilitada lähedust.


· võta 5 minutit enne magamajäämist ning mõtle läbi kõik hea, mis Sinu elus hetkel on, ning ole ka tänulik selle eest - sealhulgas ka pisiasjad. Selline tegevus lõõgastab ja soodustab paremat und. Pikemas perspektiivis muudab see Sind õnnelikumaks ja eluga rahulolevamaks.


· mõtle välja vähemalt üks endale sobiv ja vajalik 5-minutiline tegevus ning lisa see siia loetellu!


Vali sellest nimekirjast kasvõi 1 - 2 punkti ning praktiseeri neid igapäevaselt. Sellega muudad paremaks oma psüühilise, emotsionaalse ja/või füüsilise tervise!

bottom of page